Gotowanie – warsztaty kulinarne - 30 godzin
Warsztaty kulinarne przeznaczone są przede wszystkim dla osób, które planują rozpoczęcie pracy w małej gastronomii, ale też dla osób rozpoczynających swoją przygodę z gotowaniem hobbistycznie. 
Ukończenie proponowanego kursu pozwoli na zdobycie umiejętności przygotowania atrakcyjnych smakowo i wizualnie potraw.  
 
Program kursu:
  1. Dobra Praktyka Higieniczna i Produkcyjna
  2. Obsługa maszyn i urządzeń
  3. Sporządzanie potraw z warzyw
  4. Sporządzanie potraw z jaj i przetworów mleczarskich
  5. Sporządzanie zup
  6. Sporządzanie potraw mącznych
  7. Ciasta ziemniaczane
  8. Zastosowanie potraw jarskich i półmięsnych w gastronomii
  9. Potrawy z drobiu
  10. Potrawy z ryb
  11. Catering
  
Po ukończeniu kursu Uczestnik otrzymuje certyfikat oraz zaświadczenie o ukończeniu szkolenia.