KURSU MANAGER GASTRONOMII - 30 h
Główne zagadnienia zawarte w programie kursu:
1. Wprowadzenie do zarządzania gastronomią
- Definicja zarządzania w gastronomii
- Rola menadżera gastronomii
- Wyzwania i możliwości w branży gastronomicznej
- Trendy w zarządzaniu gastronomią
2. Organizacja i planowanie
- Struktura organizacyjna restauracji
- Tworzenie harmonogramów pracy
- Zarządzanie zasobami ludzkimi w gastronomii
- Planowanie menu i zakupy
3. obsługa klienta
- Budowanie relacji z klientem
- Obsługa klienta w restauracji
- Rozwiązywanie konfliktów i skarg klientów
- Techniki sprzedaży w gastronomii
4. Zarządzanie zasobami
- Kontrola kosztów i wydatków
- Zarządzanie zapasami i magazynowaniem
- Zarządzanie jakością w gastronomii
- Utrzymanie higieny i bezpieczeństwa w miejscu pracy
5. Marketing gastronomiczny
- Podstawy marketingu w gastronomii
- Kreowanie marki restauracji
- Promocja i reklama
- Obsługa mediów społecznościowych w gastronomii
6. Zarządzanie finansami
- Planowanie budżetu i kontrola finansowa
- Rachunkowość w gastronomii
- Analiza opłacalności
- Rozliczanie podatków
7. Kreatywność w gastronomii
- Innowacje w menu i kuchni
- Tworzenie unikalnego doświadczenia klienta
- Rozwijanie kreatywności personelu
8. Etyka i kodeks postępowania
- Etyka biznesu w gastronomii
- Odpowiedzialność społeczna i środowiskowa
- Kodeks postępowania menadżera gastronomii
9. Zarządzanie czasem
- Skuteczne zarządzanie czasem w restauracji
- Priorytetyzacja zadań
- Techniki zarządzania stresem
10. Rozwój kariery w gastronomii
- Możliwości rozwoju zawodowego w branży gastronomicznej
- Kursy doskonalące i szkolenia
- Budowanie sieci kontaktów w branży
Kurs o łącznym czasie trwania 30 godzin pozwoli na dogłębne omówienie każdego z tych tematów oraz praktyczne wykorzystanie zdobytej wiedzy w praktyce. Program kursu może zostać dopasowany do indywidualnych potrzeb Uczestników.
Uczestnik kursu otrzymuje certyfikat ukończenia kursu.