KURS GASTRO POKAZ - 8 h
Główne zagadnienia zawarte w programie kursu:
1. Wprowadzenie do Gastro Pokazu
- Definicja Gastro Pokazu i jego rola w gastronomii
- Omówienie celów i oczekiwań wobec kursu
2. Planowanie i organizacja
- Zapoznanie z procesem planowania i organizacji Gastro Pokazu
- Wybór tematu, potraw i technik prezentacji
3. Kreatywne prezentacje potraw
- Omówienie technik prezentacji potraw na talerzach
- Praktyczne ćwiczenia w aranżacji potraw i dekoracji talerzy
4. Techniki kulinarnego show
- Nauka efektownych technik gotowania na żywo.
- Demonstracja przygotowywania potraw z wykorzystaniem różnych metod kulinarnej prezentacji
5. Wykorzystanie gadżetów kuchennych
- Przegląd przydatnych gadżetów i narzędzi do Gastro Pokazu
- Szkolenie z ich używania i praktyczne zastosowanie
6. Pokaz i prezentacja
- Przygotowanie i przeprowadzenie Gastro Pokazu
- Prezentacja potraw przed publicznością
Kurs o łącznym czasie trwania 8 godzin pozwoli na dogłębne omówienie każdego z tych tematów oraz praktyczne wykorzystanie zdobytej wiedzy w praktyce. Program kursu może zostać dopasowany do indywidualnych potrzeb Uczestników.
Uczestnik kursu otrzymuje certyfikat ukończenia kursu.