KURSU MANAGER GASTRONOMII -  30 h

Główne zagadnienia zawarte w programie kursu:

1. Wprowadzenie do zarządzania gastronomią

  • Definicja zarządzania w gastronomii
  • Rola menadżera gastronomii
  • Wyzwania i możliwości w branży gastronomicznej
  • Trendy w zarządzaniu gastronomią

2. Organizacja i planowanie

  • Struktura organizacyjna restauracji
  • Tworzenie harmonogramów pracy
  • Zarządzanie zasobami ludzkimi w gastronomii
  • Planowanie menu i zakupy

3. obsługa klienta

  • Budowanie relacji z klientem
  • Obsługa klienta w restauracji
  • Rozwiązywanie konfliktów i skarg klientów
  • Techniki sprzedaży w gastronomii

4. Zarządzanie zasobami

  • Kontrola kosztów i wydatków
  • Zarządzanie zapasami i magazynowaniem
  • Zarządzanie jakością w gastronomii
  • Utrzymanie higieny i bezpieczeństwa w miejscu pracy

5. Marketing gastronomiczny

  • Podstawy marketingu w gastronomii
  • Kreowanie marki restauracji
  • Promocja i reklama
  • Obsługa mediów społecznościowych w gastronomii

6. Zarządzanie finansami

  • Planowanie budżetu i kontrola finansowa
  • Rachunkowość w gastronomii
  • Analiza opłacalności
  • Rozliczanie podatków

7. Kreatywność w gastronomii

  • Innowacje w menu i kuchni
  • Tworzenie unikalnego doświadczenia klienta
  • Rozwijanie kreatywności personelu

8. Etyka i kodeks postępowania

  • Etyka biznesu w gastronomii
  • Odpowiedzialność społeczna i środowiskowa
  • Kodeks postępowania menadżera gastronomii

9. Zarządzanie czasem

  • Skuteczne zarządzanie czasem w restauracji
  • Priorytetyzacja zadań
  • Techniki zarządzania stresem

10. Rozwój kariery w gastronomii

  • Możliwości rozwoju zawodowego w branży gastronomicznej
  • Kursy doskonalące i szkolenia
  • Budowanie sieci kontaktów w branży

Kurs o łącznym czasie trwania 30 godzin pozwoli na dogłębne omówienie każdego z tych tematów oraz praktyczne wykorzystanie zdobytej wiedzy w praktyce. Program kursu może zostać dopasowany do indywidualnych potrzeb Uczestników.

Uczestnik kursu otrzymuje certyfikat ukończenia kursu.